Слънчева и романтична Пулия!

За по-кратко време – повече Пулия

Направихме тази програма за да ви покажем „емблемите“ на романтична Пулия само за 5 дни. Наситена, но не и изморителна, тя ще ви позволи да усетите очарованието на Юга , където  да се наслаждаваш на живота с всичките си сетива е култ, откъдето вероятно идва и изразът -  dolce far niente , сладкото удоволствие от безделието.

Ще ви покажем прелестното Лече, образец на пищния барок, завладяващо и оставащо завинаги в сърцето, ще ви заведем в най-южната точка на „тока на ботуша“, където се слива синевата от двете морета, Йонийско и Адриатическо, ще дегустираме вкусни ликьори сред излезлите сякаш от приказките трули в Алберобело. И още много, много удоволствия – за очите и душата - ще се наслаждаваме на вкусно кафе и пастичиото лечезе, топъл и ухаещ сладкиш, току-що изваден от фурната,  на морски дарове и местно розе,  на красиви гледки и безкрайно синьо море.

Пулия има тайни рецепти за всичко – и за храна , и за усещания. За кафето, например,

кафе,малко сметана ,захар ,лимонена кора , амарето и разбира се поднесено с много, много любов. Усещате ли аромата му? Хайде, настанете се удобно в малките кафенета и му се насладете! Или пък на  така познатия аперитиво, в компанията на  вкусните тарали на юга – кръгли, малки гевречета ,които са с различни вкусове солени ,сладки и пропити в местни подправки и дъх на море.

Заповядайте да усетим очарованието на Юга,  да се загубим в лабиринта от  тесни улички с надвиснали, китни балкони, да се потопим в  атмосферата на късното средновековие  и да се отдадем на изкушението на Пулия.

от 1320 Лева Резервирай За резерваци, моля погледнете секция "Цени и дати на заминаване", изберете стая и натиснете бутона за резервация срещу нея.

Цената включва - по програма

  • Самолетен билет за директен полет до Бари;

  • Ръчен багаж 10 кг  и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;

  • Летищни такси;

  • Трансфер летище – хотел – летище;

  • 4 нощувки със закуски;  

  • Покажи Всички
  • Всички екскурзии по програмата;

  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Алианц, с покрит риск за  COVID‐19;

  • Представител на туроператора;

Цената не включва - по програма

  • Градска такса – около 1 евро на ден на човек, размерът на таксата се определя на 
    местно ниво от съответната община‐ задължително се заплаща в хотела;

  • Билетите за вход в различите обекти за посещение;

    Няма Дати за тази Оферта

  • Предлагаме ви 5 дни удоволствие, ето детайлите:

    ПРОГРАМА

    Ден-1 / събота

    Събиране на летище за директен полет София до Бари с авиокомпания Wizz Air. Трансфер до хотела в Порто Чезарео. ( Хотел 3*+ на брега на морето със собствен плаж).Продължителност на трансфер – около 2 час и 30 минути. Настаняване.

    Свободно време за почивка, разходка, плаж.

    • Късен следобед – екскурзия до Санта Мария ди Леука, най-южната точка на Пулия, разходка с лодки, ако времето позволява. Това е мястото, където се сливат Йонийско и Адриатическо море, където синьозелените им води се прегръщат и образуват една  безкрайна шир. Очарователното градче е приютило яхтено пристанище,

     китни къщички, сгушили се в прохладна зеленина.

    • На връщане към хотела ще спрем в Галиполи ( „Красивия град“ ) и ще се насладим на топлата вечер в рибарското градче и вкусните морски дарове, които предлагат местните ресторантчета.

    Нощувка. 

    Ден-2 / неделя

    Закуска.

    • Днес ще посетим Лече, „Флоренция“ на Юга и  Отранто, със зашеметяващото си крайбрежие, ще усетим очарованието на  Саленто. Катедралата в Отранто е с мозаечен под, построен през 1163-1165 г.  Тя оцелява след турското нашествие, въпреки че някои части са разрушени. Мозайката и е една от най-големите в Европа и покрива целия под.

    Отранто е  прекрасна възможност да се съчетаят посещение на църкви и следобедно плуване в чистото, невероятно тюркоазено море.

    Ще се разходим из тесните улички на Лече, ще разгледаме шедьовъра – Базиликата Санта Кроче ( билети за вход – между 6 -9 евро, зависи какво включва посещението), Катедралата на Лече, Семинарията, Театро Романо и т.н. От Пиаца Сан Оронцо ще се

    гмурнем в лабиринта на малки и красиви барокови улички, с надвиснали балкони, толкова близо един до друг, че може да си разменяш продукти директно във въздуха. Ще имаме време за всичко – да опитаме вкусни сладкиши, ароматно кафе, да си вземем за спомен сувенири или просто да изпием чаша вино и да се потопим в атмосферата на Юга.

    Следобед – връщаме се в хотела, възможност за плаж и разходка.   

    Свободно време. Нощувка.

    Ден-3 / понеделник

    Закуска.

    • Алберобело (ЮНЕСКО), градът на чудните трули и Локоротондо , едно от стоте най-красиви малки градчета в Италия.
    • Билет за вход в труло „Соврано“ – 1.5 евр на човек.

    Днес ще посетим 2 съвършено различни като визия и атмосфера градчета в Пулия.

    Локоротондо се намира на 400 -метров хълм и историческият център е с кръгла форма, откъдето идва и името му – „Кръглото място“ . Бяла стена от сгради с остри покриви опасва хълма и сградите сякаш са разположени в кръг. Докато се разхождате също имате усещането, че се въртите в кръг. Панорамната улица, която обгръща хълма, ни разкрива страхотна гледка - безкрайно поле от маслинови горички, лозя, украсени с конусовидните покриви на трули.  Разпръснати из целия район, често ще се наслаждаваме на този пейзаж, пътувайки по романтичните междуселски пътища.

    Алберобело  е едно уникално и очарователно градче, което неслучайно е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, символът на Пулия. Трулите  са конусовидни каменни колиби, намиращи се сред маслиновите дървета из цяла Вале д'Итрия. Алберобело е единственият цял град на трули — 1500 от тях. Толкова са уникални, че очакваш да видиш  някой хобит да излезе от тези домове с варосани стени и заострени покриви, натрупани със сив варовик. Едната страна на града е пълна с туристи и магазини за сувенири, но ако се насочите към „Aia Piccola“,  ще намерите трули, които са истински домове без тълпите и шумотевицата.

    Дегустация на местни ликьори.

     

     Ден-4 / вторник

    Закуска. Свободно време за плаж и разходки в Порто Чезарио.

     Ден-5 / сряда

    Закуска. Ще се отправим към Полиняно а Маре, родното място  на Доменико Модуньо, може би най-разпознаваемото място в цяла Пулия. Със своите бели и златни сгради, кацнали върху варовиковите скали, спускащи се към морето, с цветните капаци, поетични цитати по уличката на „поезията“, Полиняно ще ви остане в сърцето. Тук ще имаме време за разходка из китните улички или за аперитив в уютно кафене, сгушено на  малко площадче, далеч от тълпите за да се наблюдава живота, който тече. А храната, о, храната, в малките, семейни ресторантчета ще ви накарат да си оближете пръстите. Полиняно е магия, но продължваме към Бари.

    Столицата на Пулия и вторият по големина град в Южна Италия е  университетски център, най-големият пристанищен град на Адриатика, градът на Свети Никола,  датиращ от преди повече от 2000 години, от времето на гърците. Ще изпитате несравнимо удоволствие да го откриете и да опитате най-вкусната фокача, да се загубите в стария град, уж пешеходна зона, но с дебнещи моторетки Vespa на всеки ъгъл, с правото да се движат навсякъде…. Benvenuti in Bari!

    Свободно време и трансфер до летище за полет до София.

Необходими документи:

 

  • Валидна лична карта или задграничен паспорт
  • За лица под 18 год. пътуващи с единия или без двамата родители, нотариално заверена декларация от липсващия родител/и.

Полетно разписание : 
Превозвач: Wizz Air, Ryan Air
София – Бари - 17.09.2022 г. - 06:40 / 07:05 ч. (местно време) 
Бари – София  - 21.09.2022 г. - 21:35 / 23:55 ч. (местно време) 

0.03385
all = 0.03385 (100%)
Loader = 0.00073 (2.16%)
 > inside.php = 0.00072 (2.13%)
 > session_start = 0.0001 (0.3%)
 > const_and_config_and_pages = 4.0E-5 (0.12%)
 > core_func = 5.0E-5 (0.15%)
 > core_class_frame = 1.0E-5 (0.03%)
 > settings = 4.0E-5 (0.12%)
 > settings_new = 0 (0%)
 > vmail = 5.0E-5 (0.15%)
 > db = 3.0E-5 (0.09%)
 > module_log = 2.0E-5 (0.06%)
 > files_and_images = 0.00025 (0.74%)
 > functions_site = 2.0E-5 (0.06%)
 > class_user = 3.0E-5 (0.09%)
 > class_cart_and_product = 4.0E-5 (0.12%)
link_master.php = 3.0E-5 (0.09%)
CORE > frame.php = 0.02604 (76.93%)
CORE > frame.php > SCRIPT = 0.02603 (76.9%)
_functions_after_script.php = 2.0E-5 (0.06%)
_pages_data.php = 2.0E-5 (0.06%)
$system_root = -1727094245.5637 (-5102198657499.8%)
head = 8.0E-5 (0.24%)
body = 0.00692 (20.44%)
body > area_top = 0.00025 (0.74%)
body > area_top2 = 2.0E-5 (0.06%)
body > area_main = 0.00656 (19.38%)
body > area_bottom = 3.0E-5 (0.09%)