Raeli Hotel
Цената включва - за хотела
- Самолетен билет София – Рим Фиумичино – София с полет на авиокомпания Wizz Air;
- Летищни такси;
- Чекиран багаж до 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;
- Трансфер летище – хотел – летище с автобус;
- 4 нощувки със закуски в хотел 3* от веригата Raeli Hotels;
- Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
- Представител на туроператора на български език.
Цената не включва - за хотела
Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:
- Обиколен тур на Рим с екскурзовод на български език - 60 лв./ 30 евро за възрастен, 30 лв./ 15 евро за дете 2-11.99 (Задължително се заявява още в момента на резервиране);
- Екскурзия до град-държава Ватикана – 140 лева/ 71 евро за възрастен, 100 лева/ 51 евро за дете 2-11,99 г.;
- Пешеходна обиколка на Римски площади – 70 лева / 35 евро за възрастен, 35 лева/ 17 евро за дете 2-11,99 г.;
- Римски Форуми, Палатински хълм и Колизеум – 120 лева/ 61 евро за възрастен, 80 лева/ 40 евро за дете 2-11,99 г.;
- Доплащане за пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини - 30 лева/ 15 евро;
- Доплащане за Новогодишна вечеря - 303 лева за възрастен/дете.
Задължителни доплащания:
- Туристическа такса – заплаща се на рецепцията в хотела и се определя се от общината;
- Градски транспорт в Рим (1,5 евро за еднопосочен билет, 6 евро за 24 часа);
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 1000 щатски долара/ тон при курс 1 евро = 1 щатски долар.
- Слушалки по време на туровете - 10 евро (по 3 евро на човек на ден). Задължително се заплащат на място на екскурзовода. Деца до 6 години не използват слушалки и не се таксуват.
- Задължителна административна такса 5 евро (handling fee за офиса на местния партньор).
Новогодишна вечеря в ресторант Le Terme del Colosseo
Меню:
Опция от меню с пиле, риба или вегетарианско:
Вегетарианско меню
Dinner Show
Предястия
- Патладжанени „кюфтенца“ в доматен сос с босилек
- Рикота от биволско мляко с вишнева крем-сос и нарязани шамфъстъци
- Флан от тиквички с разтопено сърце и лека пармезанова крем-сос
Дуо от първи ястия
- Пакери, изтеглени в бронзени форми, с хрупкави артишоци, прясна мента, пекорино романо и чери домати
- Домашни равиоли, пълнени със сирене и пипер, поднесени с крем "Чийз енд пепър"
Основно ястие
- Гурме зеленчуков медальон с сос от фини билки и чипс от топинамбур
Десерт
- Семифредо от тъмен шоколад върху ягодова пяна, с портокалова редукция и хрупкави захаросани портокалови корички
Вода, вино, кафе и пенливо вино за полунощ – включени
Меню с месо
Dinner Show
Предястия
- Кошничка от бресаола, пълнена с нежен сиренен крем
- Телешко карпачо с перли от запечен сусам
- Златиста полента върху фондю от горгонзола
Дуо от първи ястия
- Равиоли със спанак и пълнеж от телешко рагу, сервирани с чери домати
- Пакери с телешки рагу, овкусени с орехи
Основно ястие
- Телешко филе с аромат на Бароло в хрупкава коричка от шпек, върху крем супа от манатарки
- Полеви салати
Десерт
- Семифредо от тъмен шоколад върху ягодова пяна, с портокалова редукция и хрупкави захаросани портокалови корички
Вода, вино, кафе и пенливо вино за полунощ – включени
Меню с риба
Dinner Show
Предястия
- Прясно запечатани кубчета сьомга върху крем от вишни
- Тунак фини „листенца“ в сусамена коричка, запечени на момента
Дуо от първи ястия
- Домашни равиоли с мастило от сепия, пълнени с деликатна лаврак, поднесени върху лека лимонена крем-сос
- Пакери, изтеглени в бронзена форма, с калмари и домати Пачино
Основно ястие
- Филе от лаврак с портокал и цитрусова редукция
- Полеви салати
Десерт
- Семифредо от тъмен шоколад върху ягодова пяна, с портокалова редукция и хрупкави захаросани портокалови корички
Вода, вино, кафе и пенливо вино за полунощ – включени
